Zjarret në Kaliforni, nëntë të vdekur dhe shtëpi të djegura

40

Një zjarr masiv në jug të Kalifornisë ka përfshirë resortet e plazhit në Malibu, duke sjellë si pasojë djegien e shtëpive të shume yjeve të Hollivudit, duke lënë ndërtesa të djegura dhe duke bërë që banorët të largohen.

Më tej në veri, një tjetër zjarr i madh i egër shkatërroi qytetin e Paradise, duke lënë 35 të humbur dhe nëntë të vdekur.

Autoritetet thonë se zjarri i kampit në veri, zjarri i Ëoolsey dhe zjarri i kodrës në jug po favorizohen nga erërat e forta.

“Më shumë se 150,000 njerëz janë evakuuar në të gjithë zonat, e si pasojë shkalla e shkatërrimit të zjarrit është e pabesueshme dhe lënduese,”- tha Mark Ghilarducci, i zyrës së guvernatorit të Kalifornisë.