Zbulohet se sa ka qenë rroga e Enver Hoxhës

54

Enver Hoxha është një nga figurat politike më të njohura të Shqipëri, i cili do të mbahet mend gjatë në kujtesën e popullit për diktaturën që vendosi në vend.

Figura e tij është rrethuar gjithmonë nga një mister i madh dhe thuhet se pasuria që ai ka mbledhur gjatë kohës së diktaturës ka qenë shumë e madhe.

Por sa ka qenë rroga e diktatorit famëkeq shqiptar?

Hoxha mbante shumë detyra njëkohësisht. Ai ishte kryeministër, ministër i Mbrojtjes, ministër i Jashtëm, Sekretar i Parë i Komitetit Qëndror të PPSH, gjeneral Kolonel, Komandant i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura.

Kështu, rroga e tij ishte dy mijë lekë të rinj, ose me kursin e asaj kohe, 240 dollarë amerikanë.