Ushqimet që ndikojnë në plakjen tuaj

41

Ndonjëherë gjërat që duam mund të jenë në të vërtetë të dëmshme.

Për të shmangur këto ndjesi të pakëndshme dhe për të siguruar një pamje të shëndetshme, ka disa ushqime për të cilat duhet të merrni në konsideratë zvogëlimin ose përjashtimin tërësisht nga racioni juaj ushqimor.

Alkooli
“Pirja e alkoolit është një nga gjërat më të këqija që mund të bëni për lëkurën tuaj”, – thotë ekspertja e kujdesit të lëkurës, Michaella Bolder.
Kek prej orizi
Ju ndoshta jeni të befasuar kur zbuloni se ky si “ushqim i shëndetshëm” është në të vërtetë i dëmshëm.

Sushi
A e dini se ky ushqim çon në plakjen e parakohshme dhe shkakton puçrra fytyre? Nëse jo, tani e dini. Së pari, ato përmbajnë një sasi të madhe kripe, një nga armiqtë më të këqinj të shëndetit tonë dhe kjo mund të çojë në lëkurë të dehidratuar dhe të plogësht. Së dyti, ushqimi i kripur i bën qelizat të mbajnë lëngje, gjë që e bën fytyrën tuaj të fryrë.

Produktet e qumështit

Nëse hani bulmet dhe ende keni probleme me aknet, ky informacion mund të jetë i dobishëm. Qumështi i lopës përmban një hormon që përkeqëson gjëndrat e vajit në lëkurë dhe e bën lëkurën tuaj jashtëzakonisht të yndyrshme dhe si rezultat, ju bëheni më të prirur për puçrra.