“UNUM” festivali i muzikës elektronike në bregdetin e Shqipërisë

42

Muzika dhe peisazhi së bashku për një ëndërr të bukur.

UNUM është festivali i muzikës elektronike, i cili këtë vit ka vendosur që shfaqjen e tij ta prezantojë në Shqipëri, duke shfaqur 50 veprat më të mira ndërkombëtare dhe vendore për tri ditë e netë. Festivali do të mbahet në Rana e Hedhun në qytetin e Shëngjinit nga data 31 maj deri më 2 qershor 2019. Lokacioni është pjesë e Rivierës Shqiptare, e përshkruar si peizazhi i fundit i paprekur në Evropë, i mbushur me gjiret e izoluara dhe plazhet e arta.

UNUM në latinisht do të thotë “Një”, jo si një numër apo matje, jo një si njëjës, por një si një e tërë.

“Është lloji i vendit ku emri i festivalit ka kuptim, me muzikën dhe skenën që vijnë së bashku për të formuar një ëndërr të lumtur, rrezet e diellit shndritin në det si ndjeheni rëra nën këmbët tuaja, e erës që fluturon lehtë nëpër pemë pishe. Të gjitha të vendosura kundër një sfondi malor, hapësirë ​​ideale për të dëgjuar shumë artistë të respektuar nga e gjithë bota, si një e tërë,” – thuhet në përshkrimin e UNUM.