Ukrainë, protesta pas kapjes së anijeve detare nga Rusia

37

Menjëherë pas zemërimit të kapjes së tri anijeve detare nga Rusia, Parlamenti i Ukrainës do të vendosë nëse do të sjellë ligjin ushtarak.

Protestuesit u mblodhën jashtë Ambasadës Ruse në kryeqytetin Kiev dhe i vunë flakën një makine të saj.

Incidenti në ujërat jashtë gadishullit të Krimesë shënon një përshkallëzim të madh të tensioneve ndërmjet dy vendeve dhe si rezultat i kësaj, Këshilli i Sigurimit i OKB-së do të mbajë një takim urgjent.

Secili shtet fajëson tjetrin për incidentin në të cilin u kapën dy raketa dhe një numër i anëtarëve të ekuipazhit ukrainas u plagosën.

Më vonë, rreth 150 njerëz u mblodhën jashtë ambasadës ruse. Së paku një makinë që i përket ambasadës u dogj e ndërkohë, Ministria Ukrainase e Mbrojtjes njoftoi se urdhrat ishin dhënë për të vënë ushtrinë në gatishmëri të plotë luftarake.

Tensionet u rritën kohët e fundit në Detin e Zi dhe Detin e Azov nga gadishulli i Krimesë, i aneksuar nga Rusia në 2014.