Udhëtoi me biçikletë botën, 39 vjeçari izraelit përplaset për vdekje në derë të shtëpisë

303

Çiklisti nga Izraeli, Roei Sadan, 39-vjeç, u bë i famshëm pasi përshkroi me biçikletë thuajse të gjithë botën.
Për fat të keq ai ndërroi jetë në afërsi të shtëpisë, pasi u godit nga një autobus.

Sadan gjatë periudhës 2007 deri në 2011, kishte vizituar me biçikletë 42 vende në gjashtë kontinente të ndryshme.

Atë e përplasi autobusi para shtëpisë në Rosh HaNikra. Pas përplasjes së fuqishme, çiklisti u dërgua me shpejtësi në spital, por për fat të keq ndërroi jetë dy ditë më vonë.

Sadan në një prononcim për Juresalem Post, ka thënë:

“Teksa kaloj nëpër kontinente, nuk jam vetëm, i vizitoj ambasadat izrealite nëpër botë, mbaj ligjërata nëpër shkolla dhe po i tregoj botës rreth Izraelit. Disa po më quajnë ‘ambasador me rrota”.