Turqia dërgon tanke në kufi me Sirinë

24
Turkish-backed Syrian fighters sit in the back of armed pick-ups in a camp in the Aleppo countryside, northern Syria, on December 16, 2018. - Turkish President Recep Tayyip Erdogan and his US counterpart Donald Trump agreed Friday to "more effective coordination" between their countries' operations in Syria, after Ankara threatened to launch a new offensive in the war-torn nation. (Photo by Aref Tammawi / AFP)

Turqia ka shtuar përforcimet ushtarake në kufi me Sirinë.

Sipas raportimit rreth 100 mjete motorike dhe artileri e rëndë, mes të cilave tanke, dhe mitralozë të rëndë janë përqendruar në kufirin mes Turqisë dhe Sirisë.

Vendimi erdhi në momentin pasi u deklarua se një ofensivë kundër luftëtarëve kurdë në vend do të shtyhej me disa muaj dhe se trupat amerikane do të tërhiqeshin nga Siria.