Ballina RAJONI Turqi, sot zhvillohen zgjedhjet vendore, votojnë 57 milionë njerëz

Turqi, sot zhvillohen zgjedhjet vendore, votojnë 57 milionë njerëz

Sot në Turqi mbahen zgjedhjet vendore për të përcaktuar drejtuesit lokalë në pesë vitet e ardhshme. Në zgjedhjet vendore votojnë rreth 57 milionë votues në 194 390 qendra të ndryshme votimi në të gjithë vendin.

Në përputhje me vendimin e Këshillit të Lartë Zgjedhor, në votime do të marrin pjesë 12 parti politike. Procesi i votimit fillon në orën 07:00 të mëngjesit dhe mbyllet në orën 16:00 pasdite.