Tiranë, zbardhen 7 pikat e “Kushtetutës” së studentëve protestues

13

Studentët kanë lexuar në protestë 7 pikat të cilët ata e quajnë si “kushtetuta” e studentit dhe duhet të zbatohet nga të gjithë studentët protestues.

7 pikat e “Kushtetutës” së Studentit:

1- Ne jemi të barabartë.
2- Studenti për shqiptarët, shqiptarët për studentin.
3- Nuk kemi përfaqësi, nuk kemi kryesi.
4- Jo negociata, jo dialog, jo bisedime!
5- Kemi vetëm 8 kërkesa të cilat janë të panegoiueshme.
6- Protesta dhe bojkot të mësimit deri sa të plotësohen kërkesat.
7- Në protestë janë të lirë të bashkohen të gjithë gjimnazistët, mësuesit, pedagogët, prindërit dhe kushdo që është në mbështetje të çështjes sonë.

8- Kushdo që nuk zbaton Kushtetutën e studentit nuk është student protestues.