Tiranë, ultimatumi i Ambasadës Amerikane: KLP dhe KLGJ të krijohen këtë javë

36

Ambasada Amerikane, nëpërmjet një reagimi në faqen zyrtare në Facebook, i bën thirrje gjyqtarëve dhe prokurorëve që të sigurojnë proçes transparent dhe të lirë zgjedhor për magjistratët në Këshillin e Lartë të Prokurorisë dhe Këshillin e Lartë Gjyqësor.

Ambasada, madje ka vënë ultimatum që KLP dhe KLGJ të krijohen këtë javë. “Ngritja e vazhdueshme e institucioneve së reformës në drejtësi duhet ruajtur dhe konfirmuar këtë javë”, shkruhet ndër të tjera në faqen e Ambasadës Amerikane.