Tiranë, shumë fëmijë në urgjencën pediatrike, ambulancat nuk punojnë

52

Të gjithë drejt pediatrisë, ambulancat nuk punojnë

Deri më tani pranë urgjencës se pediatrisë se QSUT, janë paraqitur 150 fëmijë. Qendrat mjekësore të lagjes janë mbyllur pasi bluzat e bardha kanë marrë pushimin e festave.

Fëmijë me temperaturë 39 detyrohen të presin me radhë për orë të tëra, për të marrë një shërbim më të specializuar. Në derën e mjekut dhe brenda kësaj urgjence sheh nëna me fëmijët në krah. Prindërit shprehen të indinjuar për krijimin e radhëve të gjata.

“E kam djalin me temperaturë 39, jam numri 149 dhe nuk i dihet se kur do të më vijë radha ta vizitojë“, – thotë një nënë e shqetësuar.

“Qendrat Shëndetësore janë të mbyllura për këtë arsye u detyrova ta sjell pranë pediatrisë këtu. Ka gjithë natën me temperaturë. Jam numri 104, e pata me temperaturë 39 kam tre orë që pres dhe nuk i dihet se kur do të futem”, – thonë qytetarët.

Nëse qendrat shëndetësore do të ishin të hapura, ata do i vizitonin fëmijët pranë zonës ku banojnë, pa patur nevojë që të presin për orë të tëra për një vizitë.