Tiranë, protesta para Kuvendit, OSBE: Dhuna, jo përgjigja për problemet e Shqipërisë

29

Teksa protestuesit e grumbulluar prej orës 17:00 para selisë së Kuvendit janë shpërndarë duke shënuar edhe episode dhune, OSBE përmes një deklarate lëshuar për mediet dënon ashpër nxitjen e dhunës.

“Dhuna nuk është përgjigjja për problemet e Shqipërisë. Ne e dënojmë sërish nxitjen politike të dhunës dhe bëjmë thirrje për vetëpërmbajtje dhe përgjegjësi. Të protestuarit është një akt demokratik, por djegia e gomave, përdorimi i shashkave dhe çarja e kordonëve të policisë për të sulmuar një institucion publik, dhe veçanërisht zemrën e demokracisë, nuk janë të tillë. Po ashtu, e nxisim policinë të reagojë në mënyrë përpjestimore. Ne po e monitorojmë situatën me shqetësim. Përgëzojmë mediat për shërbimin e madh që po i bëjnë demokracisë përmes raportimeve të drejtpërdrejta,” – thuhet në reagimin e OSBE.