Tiranë, presidenti Meta: Kërkesat e studentëve të drejta dhe të realizueshme

32

Presidenti Ilir Meta legjitimoi edhe një herë si të drejta kërkesat e studentëve, të cilët protestojnë prej 13 ditësh.

Ai apeloi sërish qeverinë të reflektojë mbi kërkesat e studentëve.

Nuk mund të shmang apelin e përsëritur për të reflektuar me shpejtësi, me përgjegjshmëri dhe maturi ndaj protestës së studentëve që po zhvillohet në disa qytete kryesore të vendit. Mendoj se ka një konsensus të gjerë publik që i konsideron kërkesat e tyre si të drejta legjitime dhe të realizueshme, ndaj zëri i tyre duhet të dëgjohet nga të gjithë.

Unë kam besim se Kuvendi i Shqipërisë do të reflektojë për një bashkëpunim gjithëpërfshirës me qëllim plotësimin e këtyre kërkesave të drejta në interesin më të mirë jo thjesht të studentëve, por në radhë të parë në interesin më të mirë të të gjithë vendit.

Sipas kreut të Shtetit, pasuria më e madhe të cilës duhet ti kushtojmë më shumë vëmendje sesa deri tani është rinia, është potenciali i saj.

Deklaratat Meta i bëri në ceremoninë e diplomimit të studentëve të Akademisë Politike, nga ku konstatoi se vajzat dhe zonjat mbizotërojnë në trupën e studentëve.