Aktualitet LAJME Lajmi i Fundit Politikë SLIDER 1

Tiranë, kriza politike, presidenti Meta: Vendi mos shkojë në konfrontim

Presidenti Ilir Meta ka bërë një thirrje të fortë sot për zgjidhjen e krizës politike. Kreu i shtetit theksoi se vendi nuk duhet të shkojë në konfrontim. Ai paralajmëroi se për interesa tërësisht egoiste dhe okulte, Shqipëria po shkon drejt konfrontimit.

“Pas 22 vitesh, që kur Shqipëria u nda me vitin 1997, që ishte një vit mjaft fatkeq, të gjithë t’i thërrasin mendjes dhe të marrin përgjegjësitë e tyre, – deklaroi presidenti Meta. – Për interesa tërësisht egoiste dhe okulte, Shqipëria nuk ka pse të shkojë në konfrontim.”

Kreu i shtetit pati edhe një përgjigje për deklaratën e kryeministrit Edi Rama, i cili në një konferencë për mediat të pak ditëve më parë u shpreh se nuk ishte thirrur nga kreu i shtetit për zgjidhjen e krizës politike.

“Askush nuk mund t’i transferojë përgjegjësitë tek të tjerët, aq më tepër tek Presidenti i Republikës. Ata e dinë shumë mirë se çfarë duhet të bëjnë dhe duhet të jenë të ndërgjegjshëm për pasojat që do të kenë në rast se e çojnë vendin drejt konfrontimit,” – tha presidenti Ilir Meta, pas pjesëmarrjes së tij në Konferencën Kombëtare të Industrisë së Bimëve Mjekësore dhe Aromatike, në Tiranë.