Tajvani është cilësuar tashmë si shtëpia e Qendrës Kombëtare Kaohsiung për Artet, e cila thuhet se është qendra më e madhe e arteve në botë.

Njohur gjithashtu si Weiwuying, ajo strehon nën një çati të vetme katër teatro, një sallë koncertesh, shtëpi operash, shtëpi për luajtje, si edhe një sallë recitale. Dizajni unik i firmës hollandeze arkitekturore Mecanoo u frymëzua nga tiparet e qytetit portual.

“Ne donim të tregonim në të vërtetë saldimin, bëmë pikat e ngritjes në mënyrë që njerëzit të mund të varnin gjërat. Ju e shihni atë edhe  në personazhet e emërtimit të auditorëve të ndryshëm që kemi bërë në detajet e industrisë së ndërtimit të anijeve, ashtu si një anije mallrash,” – shpjegoi detajisht arkitekti i firmës Mekanoo, Francine Houben.

Chien Wen-Pin, drejtori artistik i Weiwuying, tha se kostot e ndërtimit ishin shumë më të ulëta se sa projektet e tjera evropiane që rezultuan me struktura më të vogla kulturore.

“Një ndërtim i tillë masiv si Weiwuying mbi tre hektarë me një çati të tillë të madhe dhe e gjithë kjo u ndërtua në shtatë deri në tetë vjet, kjo është me të vërtetë e frikshme. dikush mund të shpenzojë këto para për të ndërtuar një ndërtim kaq të madh në një kohë kaq të shkurtër,” – shtoi më tej Wen-Pin.