Sudan/ 8 fëmijë në luftë për mbijetesë, vdesin pas një shpërthimi

31

Tetë fëmijë mbeten të vrarë pas një shpërthimi në Sudan në luftë për mbijetesë, duke kërkuar për sende metalike. Ngjarja ka ndodhur në Omdurdman pranë një strukture ushtarake.

Komiteti qendror i mjekëve të Sudanit, ka thënë në një deklaratë që 7 fëmijë kanë vdekur në vend, i teti nuk i ka mbijetuar plagëve të marra dhe ka vdekur në spital.

Komiteti është pjesë e lëvizjeve të opozitës në vend, që ka organizuar protesta në shesh që prej dhjetorit, për të kërkuar dorëheqjen e presidentit Omar al-Bashir.