BOTA LAJME Lajmi i Fundit

Studenti australian arrestohet në Korenë e Veriut

Australia thotë kërkon me ‘urgjencë’ të konfirmojë raportet se një njeri australian është ndaluar në Korenë e Veriut.

Familja e Alek Sigley, një student 29-vjeçar që jeton në Penian, nuk mundi të konfirmonte nëse ai ishte arrestuar, por tha se nuk kishte qenë në kontakt me ta që nga e marta.

Zyrtarët australianë po përpiqeshin të konfirmonin gjendjen e tij, tha familja e tij.

Qeveria e ka përshkruar atë si një “çështje shumë serioze”.

Përfaqësuesit në Korenë e Jugut kishin kontaktuar zyrtarë  në Korenë e Veriut, tha një ministër.

“Nuk është konfirmuar nëse Alek është arrestuar në DPRK,” tha familja e tij në një deklaratë të enjten.

“Situata është se Alek nuk ka qenë në kontakt dixhital me miqtë dhe familjen që nga mëngjesi me orën australiane, gjë që është e pazakontë për të.”

Nuk dihet përse Sigley, një dijetar aziatik dhe një folës i rrjedhshëm korean, mund të ishte ndaluar. Miqtë e tij e kishin raportuar se ishte zhdukur më parë këtë javë, njoftoi Korporata e Transmetimeve Australiane.