Ballina BOTA Singapori “Hi Tech” teston dronët postierë dhe policë

Singapori “Hi Tech” teston dronët postierë dhe policë

Singapori “Hi Tech”, po planifikon të fusë në përdorim një seri dronësh, për detyra që përfshijnë që nga shpërndarja e postës, inspektimi i ndërtesave dhe ofrimi i sigurisë, por siguria e mjeteve të telekomanduara dhe shqetësimet për privatësinë mund ta trazojnë disi këtë nismë.

Kjo është pjesë e përpjekjes së qytetit për të përqafuar inovacionin teknologjik, por edhe një përpjekje për të trajtuar mungesën e fuqisë punëtore në një vend me 5.6 milionë banorë, që varet shumë te punëtorët e huaj në shumë sektorë me paga jo fort të larta.
Përdorimi komercial i mjeteve të telekomanduara, në fakt është bërë trend edhe në vende të tjera të botës, në fusha të ndryshme, si për shembull spërkatja e të mbjellave apo mbikëqyrja, por përpjekja e Singaporit përbën një provë ambicioze për teknologjinë.

“Inspektimi i ndërtesave në ditët e sotme është një proçes shumë i ngadaltë, i kushtueshëm, i ekspozuar ndaj aksidenteve apo gabimeve njerëzore. Por, përmes dronëve, këta faktorë evitohen”, tha një përfaqësues i projektit.