Ballina Kuriozitete Si të zhbllokoni lavamanin duke përdorur uthull dhe sodë buke

Si të zhbllokoni lavamanin duke përdorur uthull dhe sodë buke

Një nga problemet më të zakonshme që të gjithë nga ne e kemi hasur më shumë se një herë, është pikërisht bllokimi i lavamanit.

Mund të ndodhë nga ushqimet e mbetura nëpër pjata kur lajmë enët, ose edhe si pasojë e mineraleve që kalcifikohen nëpër tubat e shkarkimit.

Por ajo që është e sigurt, është se bllokimi i lavamanit është një nga problemet më stresuese në kuzhinë.

Ju sugjerion një zgjidhje krejt të lehtë për këtë, dhe ju duhen vetëm dy përbërës.
Uthulla dhe soda e bukës, është kombinimi i përkryer kundër bllokimit të lavamanit, dhe do t’ju ndihmojë sa hap e mbyll sytë.

Si të përdorni këto dy produkte
Si fillim vendosni një xhezve me ujë në zjarr derisa ajo të ziejë.
Kur uji të ketë vluar, hidheni atë në piletën e lavamanit. Më pas hidhni rreth gjysmë gote me sodë buke dhe lejoheni që të kryej funksionin e saj për disa minuta.

Ndërkohë keni përzierë një gotë me ujë me uthull dhe një gotë me ujë shumë të nxehtë bashkë. Këtë përzierje hidheni në piletën e lavamanit.

Mbulojeni piletën e lavamanit me ndonjë kapak shisheje apo pjatë të vogël, në mënyrë që përbërja të mos përhapet. Dhe lëreni përreth 10-15 minuta.
Më pas shpëlajeni me një tjetër xhezve me ujë të valuar.

Përse një kombinim i tillë funksionon

Soda e bukës dhe uji i nxehtë arrijnë të çlirojnë mbetjet që janë grumbulluar në piletë dhe në tubat e shkarkimit të lavamanit tuaj.

Ndërkohë kur ju hidhni uthullën e mollës krijoni një reaksion kimik i cili shpërbën të gjitha këto mbetje.

Dhe kështu lavamani juaj zhbllokohet, dhe për më tepër i largohet dhe aroma e pakëndshme nga mbetjet e ushqimeve.