Si ndikon stresi te gratë shtatzëna

46

Stresi është prezent në jetën tonë gjatë gjithë kohës dhe këtu futet dhe periudha e shtatzënisë. Ndikon shumë në gjendjen tonë psikologjike dhe shëndetin mendor, por sipas shkencëtarëve stresi tek gratë shtatzëna ndikon dhe tek fëmija.

  • Stresi mund të shkaktojë lindje të parakohshme.
  • Ndikon në nivelin e inteligjencës së fëmijës dhe zhvillimin e trurit.
  • Mund të ndikojë në problemet e gjumit.
  • Stresi gjatë shtatzënisë ndikon në shëndetin e fëmijës.
  • Niveli i frikës dhe ankthit rritet te fëmija.