Shuhet aktori i mirënjohur, pjesë e filmave më të famshëm në kinematografinë botërore

43

Shuhet në moshën 90 vjeçare aktori i famshëm, Sean Connery.

Aktori Skocez ishte i njohur për portretizimin të James Bond, duke qenë i pari që solli rolin e famshëm në ekranin e madh.

Aktori la pas gruan, Micheline dhe 2 fëmijët Jason dhe Stephane.

Karriera e tij e aktrimit zgjati dekada dhe çmimet e tij të shumta përfshjnë një Oskar, dy çmime Bafta dhe tre Golden Globes.

Filmat e tjerë të Connery përfshijnë: “The Hunt for Red October”, “Indiana Jones and the Last Crusade”, “The Rock” apo “First Knight”.