Shisnin vajza nga 8-10 mijë euro/Zbulohet emri i shqiptarit që qëlloi “kapon” pasi partneres së tij…

118

Pas zbulimit të aktivitetit kriminal të zbuluar në fund të korrikut në Frosinone, policia vijon të dëgjojë dëshmitë e viktimave, të shitura nga një grup në tjetrin për të ushtruar prostitucion.

Në gjykatën e Frosinone, dje në mëngjes tre vajza dëshmuan rreth 6 orë.

Gjatë dëshmive, ato rrëfyen aktivitetin e tyre dhe dhanë indicie për konfliktin mes dy personave për aktivitetin e ushtrimit të prostitucionit.

Bëhet fjalë për plagosjen me armë zjarri të Albion Abazowski, me kombësi maqedonase, nga shqiptari Julian Maloku.

E gjithë ngjarja nisi, kur partnerja e Malokut ishte zhvendosur nga zona e saj dhe kjo kishte krijuar konflikte të mëdha.

Vajzat deklaruan se ishin shitur nga një grup në tjetrin.

Vajzat shiteshin për një shifër nga 8 deri në 10 mijë euro. Gjithashtu blihej vendi në rrugën Asi ku ato mund të ushtronin prostitucion me çmim fiks për të arritur një përfitim nga 4,000 euro në 8,000 në vit.

80% e fitimeve të çdo nate shkonte për organizatën kriminale.

Vajza më e bukur dhe që sillte më tepër përfitime, mund të zinte një vend tjetër më të privilegjuar dhe ishin këto lëvizje që sollën inatin e partneres së shqiptarit Maloku.

Pavarësisht se grupi hetimor tentoi të përgjonte këta persona, nuk ishte fare e lehtë. Më së shumti komunikimet kryheshin me Whatsapp, Messanger.

Grupi ka qenë në gjendje të kontrollonte midis 12 dhe 20 stacioneve në zonën industriale midis Frosinone dhe Ferentino (më të kërkuarit ishin ato në rrethrrotullim).

Për më tepër, menjëherë pas sulmit ndaj Abazowski, të ardhurat e tregut të seksit, rreth 70,000 euro, u transferuan në Veri përveç se u sollën përsëri në zonë kur shefi u shërua dhe u kthye për të menaxhuar biznesin vetë, shkruajnë mediat lokale italiane.

Nga ana tjetër, vajzat u detyruan të jetonin në një shtëpi të improvizuar përmes Le Noci.