SHBA thirrje Hungarisë: Refuzoni furnizimin me gazin rus

52

Gjatë një vizite në Budapest, sekretari amerikan i Energjisë Rick Perry i bëri thirrje Hungarisë dhe fqinjëve të saj që të refuzojnë tubacionet e gazit rus, të cilin Uashingtoni thotë se po përdoret për të çimentuar kontrollin e Moskës në Evropën Qendrore dhe Lindore.

“Diversifikimi i energjisë do të ishte vendimtar për rajonin, pasi Rusia e ka përdorur energjinë si armë në të kaluarën. Rusia po përdor një projekt tubacioni Nord stream 2 dhe një lumë turk me shumë rreshta për të forcuar kontrollin e saj mbi sigurinë dhe stabilitetin e Evropës Qendrore dhe Lindore,”- shtoi Perry në Budapest.