SHBA të identifikojë disa baza sekrete bërthamore të Koresë së Veriut

47

Një studim amerikan raportoi të hënën se kishte identifikuar të paktën 13 prej 20 bazave të padeklaruara të operimit të raketave brenda Koresë së Veriut, duke nënvizuar sfidën për negociatorët amerikanë për të bindur Penianin të heqë dorë nga armët e saj bërthamore dhe raketat me rreze të gjatë veprimi.

Udhëheqësi i Koresë së Veriut Kim Jong Un dhe Presidenti i SH.B.A.-së Donald Trump premtuan të punojnë drejt denuklearizimit në samitin e tyre të qershorit në Singapor, por marrëveshja ishte e shkurtër për specifikat dhe negociatat kanë bërë pak përparim.

Koreja e Veriut shpalli forcën e saj bërthamore “të plotë” dhe ndaloi testimin e raketave dhe bombave bërthamore më parë këtë vit, por negociatorët e SHBA dhe të Koresë së Jugut ende duhet të nxjerrin nga Pheniani një deklaratë konkrete të madhësisë apo fushës së programeve të armëve, ose një premtim për të ndaluar vendosjen e arsenalit ekzistues.