Sharapova: Ja çfarë profesioni do të kisha po të mos luaja tenis

48

Çfarë do të ishte bërë Maria Sharapova nëse nuk do të ishte një teniste? Bukuroshja ruse i është përgjigjur kësaj pyetje duke thënë: – “Do të isha marrë me arkitekturë. Po, jam e sigurtë për këtë gjë, do të isha diku në botë duke u marrë me arkitekturë dhe duke vizatuar”.

Më tej, tenistja ruse, e pyetur nëse kishte studiuar në shkollë për këtë prirje të re, shtoi: “Realisht nuk kam patur kohë për ta bërë këtë gjë, por që kur kam qenë një vajzë e re e kam dashur arkitekturën. Më pëlqejnë ndërtesat, të të gjitha tipeve. Më pëlqen aspekti kreativ i shumë gjërave, skicat dhe sidomos të shoh se si një projekt i hedhur në skicë kthehet në një ndërtesë”.
“Kjo gjë gjithnjë më ka tërhequr”, – thotë Sharapova, që shprehet se nuk para qëndron shumë para trofeve të saj. “I kam vendosur në dhomën ku kaloj kohën e lirë, aty ku qëndroj edhe ku ha. Më së shumti i shoh kur njerëzit ë vijnë në shtëpinë time duan ti shohin ato dhe unë ua tregoj. Nuk më pëlqen që të mbaj fotografi të miat në shtëpi, ndaj nuk kam asnjë foto me trofetë e fituara në grand slam në mur”, – u shpreh tenistja ruse.