Serbi, Vuçiç: Jemi në situatë të vështirë, por s’më pëlqen fjala luftë

31

Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiç sot ka folur me tone “zbutëse” rreth zhvillimeve të fundit në Kosovë, ngritjes së taksës 100 % për qind ndaj mallrave të Serbisë dhe paralajmërimeve për formimin e Ushtrisë së Kosovës, të cilat në nga Beograd zyrtar po quhen ngritje tensionesh, transmeton Koha.net.

Ai duke folur për tv pink ka thënë se është iu bindur se në Kosovë nuk do të ketë luftë.
“Nuk dua ta përdor këtë fjalë (luftë), ndërsa më duket se në Kosovë nuk po kuptohet dimensioni i katastrofës që mund të nxitet. I lus njerëzit atje t’i thërrasin mendjes. Jemi në situatën jo vetëm të luajmë shah me ata që kanë ndihmën e 10 pëshpëritësve, ashtu siç i kanë ata nga Gjermania, Britania e Madhe, Franca. Dhe ne duhet të mendojmë jo vetëm se çfarë kush ka ndër mend , por a do të ngrehet dikush që ta godasë me tabelë (të shahut) veten dhe të tjerët. Kur e keni një kundërshtar të tillë të paparashikueshëm, ky gjithsesi që është problem,”-ka thënë Vuçiç duke folur rreth paralajmërimeve për formimin e Ushtrisë së Kosovës.

Sipas tij, Serbia është në situatë shumë të vështirë në të cilën nuk mund të parashihen hapat, por ajo do ta ruajë paqen.