Rriten çmimet e ushqimeve dhe qiratë

81

Gjatë muajit tetor çmimet e ushqimeve dhe qiratë kanë pësuar një rritje të ndjeshme. Sipas INSTAT edhe përimet kanë pasur rritje në treg lidhur kjo edhe me përfundimin e prodhimeve të sezonit veror. Ndërkohë që edhe qiratë kanë pësuar një rritje arsye kjo e kërkesës së madhe nga studentët me nisjen e sezonit veror.

Tetori ka qenë edhe muaji më i shtrenjtë për xhepat e shqiptarëve me rritjen e çmimeve dhe qirave.

Sipas INSTAt tregohet se ushqimet dhe pijet joalkolike kanë pasur rritje ëmimesh kjrahasur me nëngrupet e tjera.

Perimet kanë kushtuar rreth 11,5 më shtrenjtë, pasuar nga nëngrupet “Vajra dhe yndyrna” si dhe “qumësht, djathë e vezë”.

Shtrenjtimi i perimeve muajin e fundit lidhet me uljen e prodhimit vendas dhe me shtmin e importit, një tendencë e tillë pritet të jetë në rritje në muajt në vijim.

Nisja e vitit akademik në muajin tetor ka sjellë rritje të qirasë pasi kërkesa ka qenë e shumtë.