Roskovec, mungojnë fondet për mirëmbajtjen e digës

27

Rezervuari i Kurjanit rrezikon me përmbytje tokat bujqësore në Bashkitë e Roskovecit, Fierit dhe Patosit, për shkak se prej më se një viti nuk funksionojnë porta kryesore e digës dhe ajo që quhet porta katastrofike.

Kjo situatë është përkeqësuar dy vitet e fundit, pas shkëputjes së rezervuarit nga administrimi i Bordit të Kullimit dhe kalimit në varësi të Bashkisë.

Kryebashkiakja e Roskovecit thotë se, me buxhetin që ka në dispozicion Bashkia është e pamundur mirëmbajtja e digës së rezervuarit.

Rezervuari i Roskovecit shërben për të vaditur tokat bujqësore të Bashkisë Roskovec, Bashkisë Patos dhe një pjese të tokave në Bashkinë e Fierit.