Risia e re e “Apple”, karta virtuale për të mbrojtur privatësinë

47

Kompania gjigande Apple ka prezantuar sot risinë e saj më të fundit të quajtur Apple Card, një kartë virtuale me asnjë numër, asnjë kod sigurie, datë skadimi apo nënshkrim.

Karta është ndërtuar në aplikacionin Apple Wallet, por do t’u lejojë përdoruesve të Apple ta përdorin atë në vendet ku pagesa e Apple ende nuk pranohet.

Sipas krijuesve të saj risia e re do të transformojë përvojën e kartës së kreditit, duke paraqitur një qasje më të thjeshtë dhe më të përdorshme për përdorimin e kartës suaj.

Do të jetë e disponushme në celularët iPhone, por edhe si kartë normale do të fillojë funksionimin në verë.