Receta natyrale për lëkurë të pastër dhe pa akne

40

Kujdesi i lëkurës së fytyrës mbetet gjithnjë një ndër ndër pjesët më të rëndësishme të shëndetit tonë.

Për të pasur lëkurë të shëndoshë, duhet kohë pas kohe edhe ta trajtoni në mënyrë efikase me ndonjë maskë. Kësaj radhe sugjerojmë recetën e maskës e cila preferohet që të bëhet në kushte shtëpiake dhe me gjëra natyrale. Kjo është receta e maskës me avokado, mjaltë, jogurt dhe vaj jasemini.

Recetë mjaft efikase për të rikthyer shkëlqimin e lëkurës së fytyrës dhe për të riparuar pjesëzat e dëmtuara të lëkurës, aknet e rrudhat e theksuara.

Përbërësit:
– ½ e avokados pa lëkurë
– 2 lugë mjaltë
– 2 lugë jogurt
– 5 pika vaj jasemin

Përgatitja
Pasi të keni pastruar dhe larguar lëkurën, përdorni një pirun për të shtypur avokadon.
Më pas shtojini 2 lugë mesatare mjaltë.
Shtoni edhe dy lugë jogurt.
Shtoni edhe 5 pika vaj jasemin.
Përzijeni për 2 min me anë të pirunit derisa masa të bëhet kremoze.

Përdorimi:
Pasi keni bërë lyerjen e plotë të fytyrës, lëreni për 25-30 min. Pas kësaj kohe shpëlajeni fytyrën me ujë të ngrohtë. Mund ta aplikoni 2 herë në javë për 1 muaj.