Rama nuk kursen premtimet për pagat:”40 % rritje për mjekët e infermierët, 15 % për mësuesit”

37

Rritja e pagave për mjekët dhe infermierët do të jetë në masën 40% ndërsa për mësuesit 15% dhe hyn në fuqi më 1 janar 2021.

Janë këto shifrat e prezantuara nga Kryeministri Edi Rama ditën e sotme, në konferencën e mesditës së sotme,

“Paga për bluzat e bardha do rritet 40% më e madhja historike për bluzat e bardha dhe paga për arsimtarët 15%. E dyta shifër që do t’ju jap është që me një numër punonjësish në sektorin publik që është më i vogël se në 2013, por le ta marrim njësoj, fondi i pagave është rritur nga 450 milionë dollarë në 2013, në 710 milion dollarë sot, duke përfshirë edhe rritjen e sotme që do të thotë dy mandate qeverisëse të atyre që nuk e di ku e gjejnë kurajon të kërkojnë të rikthehen dhe dy mandatet tona është thuajse dyfish fondi i pagave në sektorin publik”, u shpreh Rama.