Pse të rinjtë nuk ndihen të lumtur kohët e sotme? Ja dy faktorët kryesorë që ndikojnë në humorin e tyre

43

Gjithnjë e më shumë të rriturit dhe adoleshentët ndihen të pakënaqur, në depresion dhe të trishtuar. Kjo është tendenca alarmante që kanë treguar sondazhet e bëra mes të rinjve gjatë viteve të fundit. Sipas shifrave, ka pasur një rritje drastike të çrregullimit të humorit dhe shqetësimit psikologjik tek adoleshentët dhe të rriturit e sotëm.

Ka pasur një rritje prej 52% të çrregullimeve të humorit, duke mbizotëruar mendime depresive, dhe rrjedhimisht, rezultate të orientuara nga vetëvrasjet tek adoleshentët (nga mosha 12 deri në 17); dhe një rritje prej 63% mes të rriturve të rinj (nga mosha 18-25 vjeç).

Për fat të mirë, personat mbi 26 vjeç nuk përfshihen në këto studime.

Kush duhet fajësuar?

Ekzistojnë 2 faktorë modernë për të fajësuar:

-Rritja e komunikimit elektronik

-Një ulje në kohëzgjatjen e gjumit

Rrjetet sociale dhe pajisjet teknologjike i prekin moshat e reja në një masë më të madhe.

Sasia e komunikimit të vërtetë duket se ka arritur tashmë në minimumin e saj, fëmijët e kalojnë tërë kohën e lirë duke biseduar me miqtë në internet ose duke shikuar video në YouTube, përmbajtja e të cilave gjithashtu mund të jetë arsyeja e çrregullimeve të humorit dhe ndjenjave të pakënaqësisë.

Meqenëse koha e kaluar në internet fluturon shumë shpejt, bëhet më e vështirë të lini mënjanë pajisjet dhe të flini në kohë. Si rezultat, adoleshentët filluan të zvogëlojnë regjimin e tyre të gjumit për të mos humbur diçka të rëndësishme në internet.