Pse shumë çifte në botë po duan të jetojnë “veçmas” edhe pas martesës?

226

Ekziston një trend në rritje ku çiftet, të martuar ose të pamartuar, zgjedhin të jetojnë veçmas. Arsyet për të zgjedhur të jetosh në këtë mënyrë ndryshojnë,ashtu siç gjuha e dashurisë së secilit person është e ndryshme. Gjëja më e rëndësishme për të mbajtur mend është që të dy jeni të lumtur dhe të pajtoheni me çdo zgjedhje që bëni. Por ekspertët vunë re se bashkëjetesa nuk shihet më si një dëshirë e zakonshme, sipas një studimi.

1. Ata kanë lirinë që duan.

Çiftet që jetojnë të ndarë kanë një ndjenjë të shtuar të autonomisë, e cila u jep atyre të ashtuquajturën “hapësirë për të marrë frymë”. Ata kanë hapësirat e tyre të jetesës dhe bëjnë atë që duan, ndërkohë që mund të kenë marrëdhënie intimiteti sa herë të duan me partnerin.

2. Ata thjesht nuk janë ‘gati’ për të bashkjetuar.

Disa mendojnë se është “shumë herët” në marrëdhënie për të bërë një hap më shumë, tregon një studim. Disa partnerë mund ta kenë frikë ndarjen e hapësirës së tyre të jetesës me një qenie tjetër njerëzore dhe kjo mund të ndodhë për shkak të përvojave të këqija nga e kaluara.

3. Kufizohen nga puna ose studimet

Ata janë të kufizuar për arsye të pavarura, si puna ose studimet e njërit prej partnerëve. Kur flasim për çiftet më të reja, jetesa e ndarë shpesh është për shkak të arsyeve financiare gjithashtu. Sidoqoftë, një studim tregoi se në Evropën Lindore, jetesa e ndarë është më e zakonshme midis çifteve të kulturuara, me arsim të lartë.

4. Çiftet që kanë shumë vite bashkë kanë nevojë për hapësirën e tyre të ndarë.

Një përqindje e madhe e njerëzve që zgjedhin këtë mënyrë jetee në çift, përbëhet nga çifte që, pas shumë vitesh së bashku, t’i japin vetes hapësirë.

5. Ndikimi i eksperiencave të mëparshme

Kjo mënyrë jetese shpesh preferohet nga njerëzit që kanë kaluar një divorc apo ndarje. Në rastet kur kanë pasur një martesë jo të lumtur, ata zgjedhin që me partenrin e ri të jetojnë në distancë. më parë, kishin martesa të palumtur dhe / ose kishin fëmijë nga marrëdhëniet e mëparshme. Kështu ata në të vërtetë mund të kalojnë më shumë kohë cilësore së bashku sesa nëse do të jetonin në të njejtën shtëpi