Pse meshkujt e vuajnë ndarjen më shumë se femrat? 3 arsyet

43

Fundi i një marrëdhënieje nuk është i drejtë për askënd. Meshkujt lëndohen, vajzat gjithashtu. Papritur lidhja e lumtur që kishin nuk është më. Mirëpo, edhe në rastet kur ndarja pritet nga të dyja palët, janë meshkujt ata që lëndohen më shumë. Sipas një studimi të fundit britanik, meshkujt i përjetojnë më keq ndarjet. Pse ndodh kjo gjë?

Edhe pse ata mund të jenë shkaktarët e ndarjes, ose i kanë nxitur gjërat drejt fundit të lidhjes, sërish ata vuajnë më shumë për një sërë arsyesh.

E para: Meshkujt nuk janë të përgatitur emocionalisht për ndryshime të mëdha në jetën e tyre. Trazirat i shqetësojnë dhe ju duhet kohë për t’u mësuar me jetën e re.

E dyta: Mënyrat se si ata vendosin të rikuperohen nga ndarja nuk janë të duhurat.

E treta: Meshkujt pasi ndahen mendojnë se kanë bërë zgjedhjen e duhur dhe shkojnë të festojnë më shokët. Pas disa ditësh kur festat e çmendura të kenë përfunduar, ata do të ndihen bosh dhe të vetmuar.

Pra, nëse dyshon se ai nuk po vuan, përgjigjen e more sonte: AI PO VUAN MË SHUMË SE TI!