Ballina BOTA Pritet ‘shi’ meteorësh në qiell këtë javë

Pritet ‘shi’ meteorësh në qiell këtë javë

Këto dy netë yjet do të krijojnë një shfaqje të mrekullueshme në qiell.

Sipas CNN, dushi i meteorëve ‘Draconid’ do të jetë aktiv deri më 10 tetor, që i bie natën e nesërme.

Dushi  meteor i Tauridit Jugor pritet të ndodhë në mbrëmjet e 9 dhe 10 tetorit, sipas Shoqatës Amerikane të Meteorëve.

Sipas Manualit të Shoqërisë Mbretërore të Observatorit Astronomik të Kanadasë, kulmi mund të jetë më 6 nëntor, nëse nuk do të mjaftoheni me këto dy netë.

Hëna e plotë është në 13 tetor dhe nuk  mund ta pengojë shfaqjen e meteorëve që do të  vezullojnë sonte dhe nesër.

Ky fenomen meteorësh është vërtet i rrallë pasi  qindraprej tyre do të shfaqen vetëm në një orë.