Presidenti i Republikës mirëpret modelët e vegjël

20

Presidenti i Republikës, Ilir Meta mikpriti sot dhe zhvilloi një takim të ngrohtë e miqësor me rreth 50 fëmijë nga Shqipëria, Kosova, Mali i Zi, Gjermania, Rusia dhe Ukraina, të cilët marrin pjesë në veprimtarinë “International Kids Fashion Week Albania”.

Duke bashkëbiseduar ngrohtësisht me t fëmijët, presidenti Meta theksoi se veprimtaria ndërkombëtare disa ditore që zhvillohet në Tiranë për herë të parë, vlen edhe për promovimin e Shqipërisë, të bukurive të saj natyrore, vlerave kulturore kombëtare dhe traditës së vyer shqiptare të mikpritjes.

“Kjo veprimtari në Tiranë, është një tregues domethënës, që Shqipëria ka fëmijë të shkëlqyer, talente të jashtëzakonshme në shumë fusha, që kanë spikatur në Europë dhe më gjerë  dhe nuk ka pse të mos ketë edhe fëmijë modelë profesionistë që të parakalojnë me dinjitet dhe krenari në pasarelat më të famshme të modës, në Milano, Paris apo Londër,” – vuri në dukje Presidenti i Republikës, duke përgëzuar njëkohësisht edhe organizatorët për punën e tyre të çmuar në promovimin e vendit tonë.