Planifikimi i kohës së pushimit nënkupton zvogëlimin e kënaqësisë së argëtimit

38

Të paktën gjatë pushimeve mund të heqim dorë nga një gjë që bëjmë gjatë gjithë vitit. Planifikimi i ditës tonë nga ora në orë dhe  minutë pas  minute.

Bëhemi një orë alarmi aktiv 24 orë në ditë, me një tingull zile që na kujton kohën e skaduar dhe angazhimin e ardhshëm. Jeta e mbërthyer në ankth të performancës, i grimcuar në një dimension të kohës së tanishme, i furishëm sipas përkufizimit, gjithmonë me frikën e bërjes së gabimeve, punon si një orë që duhet të konsultohet çdo moment. Ankthin akumulues, stresin, tensionin dhe  kurrë nuk e lirojmë kreativitetin e dikujt.

Për disa ditë, ne kemi mundësi të shëndetshme për të përmbysur tryezën. Mos planifikoni asgjë nga koha juaj që keni në dispozicion, përqendrohuni  në momentin.

Ky është pushimi i vërtetë. Kjo do të thotë të mos humbësh kohën që keni.

Një hulumtim nga Ohio State University dhe Rutgers Business School, i kryer përmes analizës së sjelljeve gjatë një periudhe prej nëntë muajsh, tregon shkencërisht se koha e planifikimit gjatë pushimeve nënkupton që të avullojë dhe për këtë arsye ta harrojë atë.

Duke parë orën dhe duke shënuar gjithçka në një kalendar duket një ndjesi, por është diçka më shumë. Një mënyrë jetese që shkurton kënaqësitë e jetës.

Për më tepër, studiuesit Selin Malkoc dhe Gabriella Tonietto paralajmërojnë, planifikimi i kohës së pushimit nënkupton zvogëlimin e kënaqësisë së argëtimit.

Pra të përqendrohemi në këtë moment, për moment