Pirja e birrës pas punës ndihmon në zvogëlimin e stresit dhe plakjes

28

Edhe pse është përmendur gjithmonë se pijet alkoolike janë të dëmshme për shëndetin, disa studime e kanë kundërshtuar këtë argument dhe kanë gjetur dëshmi se do të ishte më e dobishme sesa duket, për sa kohë që është në sasi më të vogla.

Një studim shkencor i SHBA nga Shoqëria Amerikane e Gjenetikës Humane, zbuloi se elbi është mënyra më e mirë për të ulur shenjat e stresit, i cili është gjithashtu faktori kryesor kur është fjala për plakjen.

Studimi është kryer me testet e ADN-së që arriti në përfundimin se njerëzit që pijnë birrë kanë përmirësuar shëndetin e tyre, sepse ata kanë më pak të ngjarë të kenë sëmundje të veshkave dhe mund të luftojnë lodhjen emocionale, fizike dhe rutinën. Përveç kësaj, ato përmirësohen në pamjen fizike, sepse duken më të rinj dhe me moshë më të re biologjike.

Ekspertet rekomandojnë konsumimin e këtyre pijeve alkoolike në të ashtuquajturën “Pas pune”, pasi i ndihmon njerëzit të bashkëveprojnë në një mjedis të ri dhe të zhvillojnë marrëdhëniet e tyre ndërpersonale.