Pak minuta para se të flesh! Ja si të hiqni lodhjen e gjithë ditës!

42

Gjëja e parë në mëngjes, gjatë një pushimi dreke apo para se të flesh, është meditimi. Duhet të jetë pjesë e çdo momenti të ditës, sepse nuk i shërben vetëm shëndetit mendor, por ka edhe një impakt pozitiv në shëndetin psikologjik.

Ok, disa prej jush mund të mendojnë “Nuk kam kohë të meditoj”, por besojeni: duhen vetëm 10 minuta për çdo ditë. Ja si ta fillosh.

Së pari gjej një pozicion të rehatshëm për veten, edhe nëse je e ulur në karrige apo në dysheme, rëndësi ka të jetë një hapësirë e qetë përreth.

Pastaj, fokusohu në një frymëmarrje të thellë. Kjo është shumë e rëndësishme kur mediton.

Gjithashtu, duhet ta pastrosh mendjen nga mendimet e ditës dhe duhet vetëm të fokusohesh në të tashmen.

Mos mendo për ato që shkuan keq gjatë ditës apo sa shumë gjëra ke për të bërë nesër. Sapo mendja të jetë e pastër, fokuso është te relaksimi i çdo muskuli të trupit. Tani je gati për të medituar.

Nëse nuk je e sigurt për guidën e meditimit, mjaftojnë vetëm 10 minuta që mund t’i gjeni në YouTube.class