Ballina BOTA Nju Jork, kërcënohet me bombë konsullata e Zvicrës

Nju Jork, kërcënohet me bombë konsullata e Zvicrës

Zyra e konsullatës zvicerane në Nju-Jork u evakuua të mërkurën, pasi stafi mori një kërcënim me bombë. Megjithatë, një kërkim i ndërtesës nuk gjeti asnjë pajisje shpërthyese dhe stafi ishte në gjendje të kthehej në punë, tha agjencia e lajmeve zvicerane për Ministrinë e Jashtme.

Sipas protokollit të sigurisë, ndërtesa e konsullatës u evakua menjëherë pasi kërcënimi me bombë u pranua të mërkurën në kohën lokale të mëngjesit. Stafi në misionin zviceran të OKB-së, të cilët janë të vendosur në të njëjtën ndërtesë në Avenue, Manhattan, u udhëzuan gjithashtu për të liruar ndërtesën, si masë paraprake. Zyrtarët e policisë së Nju-Jorkut pastaj zhvilluan një kërkim të ndërtesës dhe e shpallën të sigurt pasi nuk u gjet asnjë pajisje.

Nuk janë dhënë detaje për natyrën e saktë të kërcënimit, duke përfshirë arsyet e mundshme pse do të ishte vënë në shënjestër gjenerali i konsullatës zvicerane. Departamenti Federal i Punëve të Jashtme zvicerane i konfirmoi agjencisë të lajmeve Keystone-SDA se punët normale janë rivendosur dhe se nuk ka pasur lëndime gjatë incidentit.

Departamenti i policisë në Nju-Jork ka filluar një hetim mbi kërcënimin me bombë, e cila është përshkruar si anonim. Si Ministria e Jashtme zvicerane dhe gjenerali i konsullatës refuzuan të japin më shumë detaje rreth kësaj çështjeje.