Njoftohen rregulla të reja për kalimin e shqiptarëve në Greqi

69

Janë njoftuar rregullat e reja për kalimin e qytetarëve në shtetin grek. Sipas njoftimit të fundit udhëtarëve u duhet të kenë bërë të dyja dozat e vaksinave si dhe të kenë kaluar 14 ditë nga data e dozës së dytë.

Në rast mungese të vaksinës, do te duhet të kryeni testin PRC deri në 72 orë përpara udhëtimit. Po ashtu ky rregull vlen edhe për fëmijët mbi 12 vjeç.

Shpesh në palën greke bëhet dhe një testim tjetër.

Njoftimi i plotë

Info mbi rregullat e kalimit kufitar Shqiperi – Greqi

Personat te cilet mund te udhetojne drejt shtetit Grek duhet:

1 – Të kenë bërë të dy vaksinat si edhe të kenë kaluar 14 ditë nga data e vaksinës së fundit. Çdo pasagjer duhet të ketë me vete çertifikatën e vaksinimit te printuar nga e-albania ose cdo autoritet nga shtetet e ndryshem. Pavaresisht nga emri i vaksines, ajo njihet nga autoritetet Greke.

2 – Në rast se nuk jeni i pajisur me certifikate vaksinimi do te duhet të kryeni testin PRC deri në 72 orë përpara udhëtimit.

3- Pas kalimit te kufirit, cdo pasagjer mund t’i nënshtrohet testimit të rastësishëm.

4 -Cdo femije mbi 12 vjec duhet te kryeje PCR test.

5 – Formularin PLF mund ta plotesoni online (https://travel.gov.gr).

Cdo pasagjer duhet të plotësojë dhe të paraqesin formularin e tyre PLF (Passenger Locator Form) para autoriteteve Greke. Per cfaredo paqartesi mos hezitoni te kontaktoni ne 069 40 60 001.