Njësoj si në Shqipëri, edhe opozita greke kërkon zgjedhje të parakohshme

Opozita greke pret që zgjedhjet lokale dhe ato europiane që mbahen këtë fundjavë të pasohen së shpejti nga zgjedhjet parlamentare.

Lideri konservator, Kirjakos Micotakis, apeloi të martën rivalin e tij socialist, kryeministrin Aleksis Cipras, që vendi të shkojë në zgjedhje të parakohshme nëse partia e tij rezulton grupimi i parë politik.

Micotakis paralajmëroi zhvillime të reja nga java e ardhshme, ndërsa shtoi se qytetarët nuk kanë pse të pranojnë një periudhë të tejzgjatur paraelektorale deri në muajin tetor, kur është caktuar data formale e zgjedhjeve të përgjithshme.

Në një intervistë për televizionin Alfa, ai u shpreh besimplotë se në zgjedhje do të konfirmohet rezultati i sondazheve të fundit që e nxjerrin partinë e tij “Demokracia e Re” disa pikë përpara “Sirizës” majtiste.

Ekonomisti 51-vjeçar kritikoi kryeqeveritarin Cipras për miratimin e paketave ligjore dhe financiare për qëllime elektorale vetëm pak javë nga zgjedhjet e 26 majit.

Ai tha se gjendja e vështirë e pensionistëve nuk rregullohet përmes pagesave shtesë, por me sigurimin e vendeve të punës për fëmijët dhe nipërit e tyre.

Pyetjes se si do të vepronte po të zgjidhej kryeministër, Micotakis u përgjigj se do ta riorganizonte shtetin siç bëri në vitet 2013-2015 kur shërbeu si ministër për reformën administrative, duke i kushtuar përparësi reduktimit të taksave dhe thjeshtimit të tyre, si edhe ofrimit të stimujve fiskalë për investitorët në Greqi.

Zgjedhjet e së dielës janë dominuar nga adresimi i çështjeve lokale, ndërsa opozita i ka konsideruar si referendum pro apo kundër qeverisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *