Një avokado në ditë ju zgjat jetën, ja benefitet e këtij fruti

32

Ekspertët më të mirë të ushqimit së fundmi kanë zbuluar se konsumimi i një avokadoje në ditë zgjat jetën.

Avokado është një super ushqim me mijëra përfitime: këtë e thonë ekspertët e fitnesit, dietologët, por edhe ata që adhurojnë apo janë amatorë të sportit të cilët këtë frut e bëjnë pjesë në ditën e tyre.

Avokado njihet për yndyrat e tij të “mira”, ose ato që organizmi ynë ka nevojë për t’i prodhuar në mënyrë që të ketë energji të mjaftueshme. Ky frut nuk lejon që në zonat më problematike të trupit të krijohet celuliti.

Megjithatë, si për të gjithë gjërat, edhe me avokadon është mirë që të mos e ekzagjeroni; duhet të konsumoni një në ditë, sasi për të cilën të gjithë ekspertët e shëndetit bien dakord.

Këshilla për mënyrën e përdorimit

Përdorni një thikë për ta ndarë avokadon në dy pjesë, ndërsa bërthamën hiqjani me ndihmën e një luge apo me majën e thikës.

Më pas ndajeni avokadon në katër pjesë, secila nga gjysmat ndahet në dy pjesë.

Më pas hiqni lëvoren me dorë, si të jeni duke qëruar një banane, kjo bëhet për të ruajtur sasinë e karotenoideve pas lëkurës.

Gjatë kontaktit me ajrin, tuli i avokados mund të nxihet dhe për ta shmangur këtë spërkateni me lëng limoni apo uthull.