“Nga fqinji yt kinez”/Romanët marrin një zarf me 10 maska mbrojtëse nga një fqinj anonim

74

Një gjest i vogël, por me rëndësi të madhe që bashkon Italinë dhe Kinën: një zarf i verdhë që përmban 10 maska për fytyrën si një masë mbrojtëse nga koronavirus. Ai u gjet nga disa banorë të rrethit Fiumicino. Dorëzuesi- siç raportohet në zarf – një person anonim që nënshkruan veten “një fqinj kinez”.

Gjesti preku banorët që postuan foton e zarfit në faqen sociale të lagjes Parco Leonardo: “Ejani në Kinë dhe Itali – shkruajti Pierangelo Carrus – nuk jeni vetëm një fqinj, por një mik”. Dhurata u vlerësuar gjithashtu nga Antonella Fontana: “Qënia njerëzore – lexohet në një postim – është gjithmonë një botë plot surpriza të bukura”.