Në këtë vend të botës urimi “U bëfsh edhe 100” nuk ka më kuptim për mbi 80 mijë persona

41
More than a quarter of Japan's population is over the age of 65, and its birthrate is falling steadily.

Numri i personave që e kanë kaluar moshën 100 vjeç në Japoni ka arritur mbi 80 000.

Ministria japoneze e Shëndetësisë, Punës dhe Mirëqenies raporton se prej 50 vitesh numri i personave që janë mbi 100 vjeç po rritet dhe shumica e tyre janë femra.

Zonat me jetëgjatësi më të lartë janë Shimane në perëndim, Koci e Tottori.

Japonia njihet për kushtet e mira të jetesës dhe jetëgjatësinë.