Natyra gjithmonë vesh ngjyrat e shpirtit

188

Më poshtë do të mund të lexoni disa nga thëniet më të bukura për natyrën, të cilat duhet t’i lexoni e t’i rilexoni.

“Natyra gjithmonë vesh ngjyrat e shpirtit”. – Ralph Waldo Emerson

“Shiko thellë në natyrë dhe atëherë do të kuptosh gjithçka mëmirë”. – Albert Einstein

“Thjesht të jetosh nuk është e mjaftueshme. Dikush ka nevojëpër rrezet e diellit, për lirinë dhe për një lule të vogël”. – Hans Christian Andersen

“Studioje natyrën, duaje natyrën, qëndroji sa më afër natyrës. Ajo kurrë nuk do të të zhgënjejë”. – Frank Lloyd Wright

“Çdo lule është një shpirt që shpërthen në natyrë”. – Gerard De Nerval

“Nëse vërtet e do natyrën, ti mund të gjesh bukurinë e saj kudo”. – Vincent Van Gogh

“Në çdo shëtitje me natyrën, çdokush fiton më tepër nga sa kërkon”. – John Muir

“Natyra është arti i Zotit”. – Sir Thomas Browne

“Ekzistojnë përherë lule për ata që duan t’i shohin ato”. – Henri Matisse

“Natyra nuk është një vend për t’u vizituar. Është një shtëpi”. – Gary Snyder

“Natyra është mënyra se si Zoti na kujton se sa madhështorëjemi ne në të vërtetë”. – Gail Goodwin

“Natyra asnjëherë nuk e tradhëton zemrën që e ka dashur atë”. – William Wordsworth