Moti i keq “gjunjëzon” Veneton e Italisë, përmbytje e dëme të shumta materiale FOTO

48

Verona, Vicenza dhe Padova në Itali janë përfshirë nga një mot tejet i paqëndrueshëm me shi dhe breshër.

Shumë rrugë janë pushtuar nga uji, makina të tëra janë “zhytur” e pemët janë thyer nga era e fortë.

Në Verona raportohet të jenë dëmtuar vreshtaritë, ndërsa kryetarët e bashkive kanë shpallur gjendjen e jashtëzakonshme.

Ditën e sotme do të ketë gjithashtu një përllogaritje të dëmeve të shkaktuara.

Një tjetër çudi ka qenë prania e 20 cm dëborë në akullnajën Stelvio në nivel mbi 2200 metra.

Maltempo e allagamenti in Veneto, Verona la più colpita

Maltempo in Veneto, allagamenti e grandine: i danni a Verona. FOTO

Maltempo, Veneto in ginocchio: nubifragi e grandine. Zaia firma lo ...