Mot i acartë në vend, në disa qytete bora mund të ketë trashësi 50 cm

215

Në zonat perëndimore pritet që reshjet dëborës të shkrihen gjatë natës.

Në jug dhe më tepër në juglindje, bora mbetet prezente deri të dielën pas mesditës.

Gjatë natës pritet që sipas zonave, bora të krijojë një shtresë prej 2-10 cm në qarqet Shkodër, Durrës, Tiranë, Elbasan, Fier dhe Berat.

Priten 25-40 cm borë në zonat malore veriore dhe 30-50 cm borë në zonat malore jugore dhe kryesisht në zonat juglindore.

Temperaturat e ajrit do të ulen ndjeshëm.

Mëngjesi i së dielës, përjashtuar skajin jugor, e gjen Shqipërinë në temperatura nga 0 në -16°C.

Orët e mesditës do të ulin temperaturat në vlera negative në pjesën më të madhe të vendit deri në -7°C maksimumi i së dielës në zonat veriore dhe lindore të vendit por brigjet jugore të Jonit do të qëndrojnë rreth 5°C, maksimum i pritshëm në Sarandë.

Sipas Meteoalb, i ftohti i acartë do të mbizotërojë edhe në pjesën e parë të javës tjetër.