Mos i hidhni lëkurat e patateve! Mendohet se shërojnë këto sëmundje!

20

Patatja është një ushqim që gjen përdorim në tryezat e shumicës së njerëzve.

Shpesh ndodh që para se të gatuhen hiqet lëkura e cila më pas përfundon në kosh.

Por mos e hidhni më lëkurën e patates pasi ka vlera të rëndësishme në shërimin e disa sëmundjeve.

Përgatitja e lëngut të lëkurave të patateve dhe përdorimi.

Lëngu i lëkurave të patateve përgatitet lehtë. Mjafton t’i vendosni lëkurat disa patateve mesatare me 1.5 kg ujë në një tenxhere dhe lerini të ziejnë përreth 20 minuta.

Ky lëng mund të konsumohet si çaj për të përmirësuar qarkullimin e gjakut dhe enjtjeve të gjymtyrëve. Për këtë qëllim, ekspertët rekomandojnë pirjen e një deri në dy gotave me çaj në ditë.

Lëngun e patateve mund ta përdorni edhe kundër gurëve në veshka.

Lajini patatet me ujë të bollshëm dhe më pas futini në një enë të thellë ku duhet t’i mbani në ujë gjatë gjithë natës.

Të nesërmen, hiqini nga uji ndërsa lëngun pijeni tre herë gjatë ditës.