Moda këtë sezon: Kur frymëzimi vjen nga arti

93

Ndër propozimet më kryesore këtë sezon në fushën e modës, janë fantazitë e gjalla dhe idetë për t’u filmuar për të gjithë ata që nuk kanë frikë të guxojnë.

Ashtu si arkitektura, piktura, skulptura, muzika, e artet e tjera, qëndron dhe moda, e  cila i di të mbledhë të gjithë të aftët për të krijuar një dialog mes elementëve të ndryshëm, duke marrë dhe duke i dhënë përsëri bukurinë.

Rrobat dhe detajet e mrekullueshme që duken të frymëzuara nga veprat e artit, ngjyrat e ndikimit të madh, fantazitë e larmishme dhe ironike, nganjëherë me qëllim të ekzagjeruar, janë propozimi i këtij sezoni. Ato janë pjesë ikonike nga të cilat duhet të frymëzohen, për të dalë nga modelet e zakonshme. Dhe për t’u vërejtur, sikur të ishin piktura të varura në mur …

catwalk, lule, petale dhe motive të frymëzuara nga gjeometra të natyrës luajnë një rol të rëndësishëm. Të mëdha, të shkëlqyera dhe të riprodhuara, me ngjyra të pazakonta, për të kapur vëmendjen, madje edhe detajet dhe aplikacionet që përfshijnë elementët e Rilindjes dhe Barokut: engjëjt dhe përfundimet e çmuara, detajet e qëndisjes dhe ari, një art në kuptimin e plotë të fjalës do të këmi këtë sezon në modë.

Pëlhura që riprodhojnë teknika ilustruese origjinale, të tilla si ato që i referohen printimeve angleze (ose tapiceri më të njohur). Ose, si në një udhëtim që erdhi përmes kohës, ulja është më afër referencave: subjektet që i përkasin botës së artit pop, komike, karikaturë, kolazhe dhe postera të shqyer, imazhe të marra nga ikonografia fetare, fytyrat e artistëve. Ashtu si ajo e Frida Kalho: nga lule të vendosura në flokë, skaj, pëlhura me qëndisje të pasur në një grua, një vepër artisti, e një ikonë e stilit.

Ky është sezoni ideal për të guxuar, për tu inspiruar nga arti dhe për të shpalosur shijet tuaja artistikë në kombinimet dhe paraqitjen tuaj.